Zwarte band voor Matthijs Woolderink

Vaak lezen we in onze nieuwsrubriek over de prestaties van onze LOOT-leerlingen. Maar ook over de vele trainingsuren, de grote reisafstanden en de soms moeilijke combinatie met presteren op school. Matthijs Woolderink is ook zo’n leerling die de ambitie heeft om de beste in zijn sport te worden en daarvoor iedere week keihard traint. Grote verschil is, dat hij (nog) geen LOOT-status heeft en dus geen gebruik kan maken van de speciale voorzieningen die andere LOOT-leerlingen wel krijgen. Maar ook over Matthijs zijn er mooie prestaties te melden.

matthijs woolderink 1

In december zette hij een fantastische prestatie neer. Op de dag dat hij 16 werd, behaalde Matthijs de zwarte band. Deze band is de beloning na een lang traject van trainen, wedstrijden en examens. Matthijs liet een voortreffelijk examen zien en slaagde met gemak!

Prestaties
2015 was sowieso een mooi jaar voor Matthijs. Hij behaalde veel successen bij de wedstrijden. Hij werd eerste bij de districtskampioenschappen tot 18 jaar en boekte mooie successen bij toernooien. Zo werd hij eerste in Assen, Geldrop, Sleen en Wietmärchen. Bij meetmomenten en grote toernooien werd Matthijs tweede in Vlaardingen en derde in Berlicum.

Trainingen
De zwarte band betekent keihard trainen. Soms twee keer op een dag. Op maandag in Heerenveen, op woensdag in Nieuwegein en in de weekenden toernooien spelen of nog meer trainen. Dit kost natuurlijk heel veel tijd en energie, maar Matthijs heeft het er graag voor over. Het mooiste zou natuurlijk zijn dat hij een LOOT-status heeft, dan kan hij gebruik maken van de faciliteiten die Het Noordik dan kan bieden, zoals bijvoorbeeld vrij krijgen voor toernooien of een aangepast rooster.

LOOT-status
Matthijs judoot in de klasse -60 kg. Het niveau in deze klasse is erg hoog en er zijn veel judoka’s die hierin uitkomen. Hierdoor is het moeilijker om bij de top 5 te komen en op die manier een status te bemachtigen. Met het behalen van de zwarte band, ligt er vast een mooie judo-carriere in het verschiet. Aan de ambities, talent en doorzettingsvermogen van Matthijs zal het in ieder geval niet liggen!