Wie wint Overijssel Debat Award Almelo 2016?

Donderdag 17 maart strijden de Almelose scholen in het Provinciehuis te Zwolle om de Overijssel Debat Award Almelo 2016. Het gaat hierbij om een ‘battle’ tussen individuele leerlingen van de vijf scholen uit Almelo (Canisius, Erasmus, Noordik, Pius X en ROC).

De Noordikleerlingen die eerder dit jaar tijdens het democratiespel in het gemeentehuis van Almelo geselecteerd werden en dus meedoen aan deze debatstrijd, zijn: Peter-Jort Bakhuis, Auley Boermann, Bertil Koppelman, Nienke Snip, Suzan Vandongen en Laurens Visser, allemaal uit vwo 5.

Stellingen
Tijdens de finale van de Debat Award gaan de leerlingen in discussie over een aantal stellingen: Moet de gemeente Almelo voetbalclub Heracles financieel ondersteunen? Moet er een hogeschool in Almelo komen? En moeten de zorgtaken van de gemeenten terug geheveld worden naar de provincie? Tot slot is er in ronde 4 en nog geheime stelling waarover de twee overgebleven finalisten met elkaar in debat gaan.

Juryprijs én publieksprijs
Na het finaledebat gaat de jury in beraad over wie de winnaar is van de Overijssel Debat Award. De winnaar ontvangt de juryprijs en de wisselbokaal. De deelnemer met de meeste publieksstemmen wint de publieksprijs.

Uiteraard wensen we onze leerlingen donderdag heel veel succes!