Verslag Athenespelen 2016

Afgelopen woensdag 18 en donderdag 19 mei hebben de beroemde (en beruchte) Athenespelen voor de 41e keer weer plaatsgevonden in het mooie Groningen. Het Noordik was ook dit jaar weer aanwezig en werd vertegenwoordigd door een ontzettend gezellige, sportieve en hechte groep leerlingen uit VWO 4 en 5. Er waren een jongens voetbal- en basketbalteam, een meisjes voetbal-en volleybalteam, duo’s tennis en atletiek bestaande uit een jongen en een meisje. Ook waren er een aantal individuele sporters, denk aan een klimster, een squashster en een tafeltennisster.

We vertrokken op woensdagochtend en toen we in Groningen aankwamen na een gezellige, vlotte busreis begon het toernooi al mooi op tijd. Op de eerste dag werden alle poulewedstrijden gespeeld en het was dus zaak om zo goed mogelijk te eindigen. Er werd ontzettend fanatiek gesport en aangemoedigd onder het genot van een heerlijk weertje. De hele dag door zie je niets anders dan sportende leerlingen en fanatieke coaches. Het meisjes volleybalteam blonk al meteen de eerste dag overal bovenuit, ze hadden die dag nog niets verloren en dit was natuurlijk een geweldige prestatie.

Rond de avond mochten we met onze spullen de slaapzaal in en konden we douchen en klaarmaken voor het avondeten. Dit was allemaal supergoed verzorgd en het was lekker. Na het eten moesten we door naar het zwembad, waar de 4×50 meter vrije slag estafette werd gezwommen. Dit ging heel erg hard en deze hebben we met veel voorsprong gewonnen van de rest van de serie. Heel erg gaaf om mee te maken en te zien. Na de estafette was er nog even de tijd om op te tutten en om te kleden voor het stappen in Groningen. We gingen met overvolle bussen richting de stad en we hebben hier een heel gezellig café gevonden waar we met z’n allen de hele avond gedanst en gezongen hebben. Er is die avond schokkend nieuw talent ontdekt, Louis Goudbeek kan namelijk heel erg goed karaoke zingen, André Hazes is duidelijk zijn favoriet. Jeroen Karsten, onze stille genieter, zat aan de zijkant en genoot onder het genot van een biertje ook gezellig mee.

Na een slapeloze, stilteloze nacht met 15 scholen in één gymzaal werden we ’s morgens om half 7 weer vrolijk ‘gewekt’. Anderhalf uur en een goed ontbijt verder, stonden we weer fris en fruitig op de sportvelden. De laatste dag ging ook nog verassend goed, het meisjesvolleybalteam bleef maar winnen en aan het einde van de middag keken we met z’n allen naar de finale. De finale was erg spannend maar Het Noordik was duidelijk beter en ze hebben dan ook de eerste prijs gehaald!

Uiteindelijk is het meisjes voetbalteam netjes 6e geworden en de rest heeft ook heel erg goed zijn of haar best gedaan.
Deze twee sportieve dagen werden afgesloten met twee hele gave dansacts. We hebben met z’n allen ontzettend veel gelachen en plezier gehad en gingen met een voldaan gevoel weer in de bus naar huis.

Lauri Lesscher (V5)

voor meer foto’s zie: