Vera Jonker sporttalent van Apeldoorn

Niet alleen de gemeente Almelo kende een sportverkiezing, ook in Apeldoorn werden de beste sportvrouw, -man, -ploeg en -talent van 2015 gekozen. Turnster en havo-leerlinge Vera Jonker was één van de genomineerden in de categorie Aankomend Talent. Na een paar spannende momenten kreeg Vera van oud-burgemeester Beelaerts te horen dat zij de naar hem vernoemde bokaal in ontvangst mocht nemen!

Vera komt uit in de eredivisie turnen en is afgelopen jaar Nederlands kampioen geworden in AHoy Rotterdam op het onderdeel balk en werd ook nog vijfde op het NK in de meerkamp. Voor deze prestaties moet ze hard werken: ze traint 30 uur per week in Almelo en haar droom is dan ook de Olympische spelen in 2020.

‘Turnen is mijn passie en ik vind het daarom helemaal niet erg om zoveel te trainen. Het is juist heel leuk en ik haal er veel voldoening uit’, vertelt Vera trots. ‘Het helpt natuurlijk ook als je een beetje succes hebt’. In Apeldoorn is er geen mogelijkheid om op dit hoge niveau te trainen, dus turnt Vera bij BosanTON in Almelo. Daarvoor reist Vera naar Almelo en woont ze 3 nachten in een gastgezin.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze super blij is met deze prachtige prijs die een beloning is voor haar inzet, doorzettingsvermogen en haar talent.