Tweede plaats bij Lagerhuisdebat

Donderdag 9 februari heeft het debatteam van de Noordikslaan zilver gewonnen in de provinciale voorronde van het Lagerhuisdebat in Zwolle. Deze debatwedstrijd die door BNN-VARA wordt georganiseerd, heeft een bijzonder hoog niveau. Aan de Overijsselse voorronde deden zestien goed voorbereide en getrainde teams mee. Negen landelijke en drie provinciale stellingen moesten verdedigd en/of aangevallen kunnen worden.

Het debatteam moest eerst drie wedstrijden in de voorronde spelen. Daar wonnen ze de eerste twee debatten met 4-3 en vervolgens veegde het team de vloer aan met de school (we noemen geen namen) in de derde ronde: 6-1. Dat bracht hen in een bloedstollende halve finale die ze ook wonnen. Daarmee kwamen het debatteam in de finale waarin ze helaas nipt verloren van CSG Reggesteijn uit Nijverdal.

De finale halen in een voorronde van het Lagerhuisdebat is echt een heel bijzondere prestatie. Peter-Jort Bakhuis, Christian Ensink, Justin Braak, Bruce Reijnders, Melvin Coolen, Marlon Kiers, Bertil Koppelman, Nynke Veurink, Auley Boermann, Emma Gerritsen, Anna Heuver en Sem Reuver hebben in de weken voor de wedstrijd onvoorstelbaar veel gelezen en getraind en deze prachtige beker (zie foto) komt hen dan ook meer dan toe!