Succes bij Scholenploegenachtervolging

Gisteren werden op de ijsbaan in Enschede de regionale voorrondes verreden voor het NK Scholenploegenachtervolging op de schaats. Met maar liefst 8 teams verscheen Het Noordik in Enschede aan de start. Vijf teams veroverden een plek op het podium. Dat betekende niet alleen drie zilveren en twee gouden medailles, maar ook twee startbewijzen voor de finale op 10 maart in Den Haag.

Het eremetaal werd tussen de vijf Noordikteams als volgt verdeeld: Zilver was er voor het team meisjes met licencie t/m 14 jaar, jongens recreanten t/m 14 jaar en jongens recreanten 15 t/m 17 jaar. Het team meisjes recreanten 15 t/m 17 jaar en jongens met licentie 15 t/m 17 jaar stonden op de hoogste trede van het podium.

Begeleiding
De teams zijn van te voren goed begeleid door Aaldert Pol uit Vriezenveen.
De recreanten teams waren teams van de SDV-afdeling van de vestiging C. van Renneslaan. Deze werden daar op een geweldige manier bijgestaan door Pascal en Yke.

Sfeer
Het bijzondere is dat dit evenement gedragen wordt door bijna alle locaties van het Noordik. Verder was het erg gezellig. Het zegt ook genoeg dat de ouders ook altijd zo massaal komen! Na de huldiging werd de dag nog afgesloten met het eten van een patatje.