Peter-Jort Bakhuis wint Debat Award Almelo

Vierentwintig debaters, vijf scholen, vier stellingen, en uiteindelijk één winnaar: Peter-Jort Bakhuis van CSG Het Noordik. Hij won donderdag 17 maart de eerste editie van de Overijssel Debat Award Almelo 2016. In de finale name hij het op tegen Auley Boermann en dus is ook de tweede plek van de debatwedstrijd in handen van Het Noordik. Een mooie prestatie waar we trots op zijn.

Voor de jury, bestaande uit Statenlid Yvonne Koolhaas en Almelose raadsleden Marike van Doorn en Marcel Zielman was het al snel duidelijk. ‘Het was een beleefd debat waarbij beide finalisten ruimte aan elkaar gaven’, vertelt voorzitter en statenlid Yvonne Koolhaas. ‘Uiteindelijk bleef Peter-Jort Bakhuis in het debat dicht bij de stelling.’ Het publiek was het hier roerend mee eens, waardoor Peter-Jort ook nog de publieksprijs in de wacht sleepte.

Peter-Jort kan tevreden terugkijken op de wedstrijd. ‘De debatten waren van een hoog niveau’, vertelt hij.’ Ik heb erg veel plezier gehad.’ Ook Auley is enthousiast: ‘Er zaten sterke tegenstanders tussen. Het was erg leuk om te doen en ik heb er veel van opgestoken’.