Open Leercentrum (OLC)

In het Open Leercentrum (OLC) bevindt zich onder meer de mediatheek. Maar naast het lenen van boeken, tijdschriften en dvd’s kun je in het OLC voor heel veel zaken terecht. Bijvoorbeeld voor het zoeken naar informatie of voor het gebruiken van de computer. Het OLC is ook een plek waar je even rustig kunt studeren en waar je een tijdschrift kunt lezen.

Aura catalogus

Wil je naar de catalogus? Klik dan hier

Uitlenen

In de mediatheek kun je op vertoon van je schoolpasje of je Aura Library app boeken, luisterboeken, dvd’s en tijdschriften lenen. Ons uitleensysteem is online. Zoeken, verlengen, reserveren, het kan allemaal, 24 uur per dag en 7 dagen per week! We ontwikkelen de app steeds verder met coole functies.

Lever je je geleende spullen te laat weer in? Dan betaal je een boete.

Computergebruik

Wil je een computer gebruiken? Dan dien je je schoolpas in te leveren. De computers in de mediatheek zijn alleen bedoeld voor het maken van schoolopdrachten.

Informatie

Ben je op zoek naar bepaalde informatie? Op bijna elk gebied heeft de mediatheek studieboeken met achtergrondinformatie. Ook kunnen de medewerkers je helpen om de juiste informatie, zowel op internet als andere materiaal snel te vinden.

Kranten en tijdschriften

De mediatheek is op een aantal dagbladen geabonneerd, de Trouw, de Volkskrant, NRC-next en de Tubantia. Verder hebben we een abonnement op 35 maand- en weekbladen. Deze kunnen ook geleend worden.

Dyslexie

Heb je dyslexie? Dan hebben we Makkelijk- Lezenboeken en Luisterboeken voor jou te leen. Er zit een speciaal etiket op, zodat de boeken duidelijk te herkennen zijn.

Exposities

Iedere maand zijn er in de vitrine en in de ‘boekenkast van …’ kleine exposities te zien.