Noordikslaan, het ontdekken waard

Als je naar de middelbare school gaat verandert er veel en dat is allemaal best spannend. We willen je graag helpen om te ontdekken wat bij jou past.  Onze mavo, havo en vwo-vestiging Noordikslaan is bij uitstek het ontdekken waard. Onze school wordt steeds verder vernieuwd, zodat wij je nog beter kunnen helpen ontdekken wie je bent en uiteindelijk wie je wil zijn. Bij ons krijg je de ruimte en alle kans om jezelf te ontwikkelen. Zodat je je eigen studieroute kunt bepalen en een goede keuze kunt maken voor het bij jou passende profiel voor de bovenbouw.

  • Ontdek jij wie je bent en wat je aankunt op de mavo of de havo?
  • Ontdek jij jezelf en verleg je jouw grenzen op het atheneum?
  • Ontdek jij de wereld om je heen op het gymnasium?

Talentontwikkeling

Wij willen graag dat jij het beste uit jezelf haalt. Of dat nou is op sportief, artistiek of wetenschappelijk gebied, op de Noordikslaan bieden we je de mogelijkheden.

In het menu bovenaan deze pagina zie je een compleet overzicht van ons onderwijsaanbod en daarmee in een oogopslag wat we allemaal in huis hebben.

Mavo, havo en vwo

Ontdek je talent op mavo, havo of vwo-niveau

Ben je een mavo, havo- of vwo-leerling, dan is de vestiging Noordikslaan jouw school. We doen er alles aan om je in vier jaar een mavodiploma, in vijf jaar een havodiploma of in zes jaar een atheneum- of gymnasiumdiploma te laten halen. Met een mavodiploma kun je naar de havo of het mbo, met een havodiploma kun je naar het hoger beroepsonderwijs en een vwo-diploma geeft toegang tot de universiteit. Jij staat centraal, in het onderwijs en in de begeleiding, met al je mogelijkheden en ook je beperkingen. Dat betekent dat we aandacht hebben voor bijvoorbeeld dyslexie, maar ook voor meergetalenteerde leerlingen. We kijken verder dan het vaste lesprogramma. Ook op sportief en cultureel gebied zijn er allerlei activiteiten waarin je jouw talenten kunt ontdekken en ontwikkelen.

Op de vestiging Noordikslaan krijg je alle ruimte om je eigen studieroute te bepalen en om het bij jouw passende profiel voor de bovenbouw te kiezen. Bekijk ook onze folder over ons mavo-aanbod.

Profielen

Aan het eind van het derde leerjaar bepaal je in overleg met je docenten en je decaan welk profiel je kiest. Je kunt kiezen uit:

  • Natuur en techniek
  • Natuur en gezondheid
  • Economie en maatschappij
  • Cultuur en maatschappij

Gymnasium en atheneum: het verschil

Gymnasium maakt het verschil

Het gymnasium is net als het atheneum onderdeel van het vwo. Het verschil met het atheneum is dat je op het gymnasium ook de twee klassieke talen Latijn en Grieks krijgt. Je leert niet alleen de taal van de oude Grieken en Romeinen maar verdiept je ook in de cultuur van beide volken. Zo leer je meer over filosofie, geschiedenis en mythologie.

Keuzes

Maar er zijn meer verschillen. Zo kun jij op het gymnasium mede bepalen hoe jouw leerroute eruit ziet. Je kunt binnen de lessen aangeven op welke vakken jij je verder wilt ontwikkelen. Samen bepalen we wat het beste bij jou past.

Activteiten

Ook zijn er speciale activeiten, zoals excursies naar het Archeon, organiseren we de gymnasiumdagen en maak je in de bovenbouw een reis naar Rome.

Wie op het gymnasium gezeten heeft is trots. Trots, omdat een gymnasiumdiploma laat zien dat je een brede interesse hebt, een stapje extra hebt gezet en veel hebt geleerd over de wereld om je heen.

Onderbouw havo/vwo Vroomshoop

Ben je havo- of atheneumleerling uit Vroomshoop of omgeving? Dan bieden we je de mogelijkheid de eerste drie jaar op Het Noordik in Vroomshoop te volgen. Daarna kun je overstappen naar de vestiging Noordikslaan voor de bovenbouw havo en vwo.

Om je voor te bereiden op die overstap werken we al tijdens de onderbouw veel samen met de Noordikslaan. Bijvoorbeeld bij excursies of projectweken. Ook werken we met dezelfde leerboeken en toetsen als op de Noordikslaan en je krijgt les van docenten van Vroomshoop maar ook uit Almelo. Kijk maar eens bij het onderwijsaanbod van Het Noordik in Vroomshoop.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen