Noordik trots op ‘gouden’ Sanne Wevers

Het zal niet veel mensen zijn ontgaan dat turnster Sanne Wevers een gouden medaille veroverde op het onderdeel balk tijdens de Olympische Spelen in Rio. Een fantastische prestatie waar heel Nederland, Twente en natuurlijk ook Het Noordik trots op is.

Sanne heeft er veel voor moeten doen en laten om op dit hoge niveau te kunnen turnen. Heel wat uren harde trainingsarbeid bij TON (Topturnen Oost Nederland) en dan ook nog lessen volgen en huiswerk maken voor school. Hetzelfde gold voor haar zus Lieke. Als LOOT-leerlingen van Het Noordik konden ze gelukkig de juiste balans vinden tussen school en topsport.

Trainen, school en weer trainen

Annemien Lambers, topsportcoördinator van onze school herinnert zich beide dames nog goed: ‘Het waren voorbeeldige meiden’, zegt ze. ‘Ze kwamen bij het derde lesuur binnen, omdat ze ’s ochtends trainden. Om 15.00 uur vertrokken we opnieuw naar de turnhal. Vwo zou een te lang traject worden, maar ze hadden daar zeker de capaciteiten voor. Onderwijs was ook goed voor de balans in dat stadium van hun carrière’.

Bekroning

De weg naar het goud in Rio is zeker geen makkelijke geweest. Er waren veel tegenslagen te vewerken. Maar de beloning met een zevende plek in het landentoernooi voor beide zusjes en de eerste plek op de balk vormen een prachtige bekroning.