Noordik op expeditie

Op de Noordikslaan bieden we je expeditieonderwijs. Twee teams van 12 leerlingen zetten zich in om concreet hulp te bieden aan mensen in ontwikkelingslanden. De teams zoeken sponsoren voor hun reis, zamelen geld in voor hun project en zij steken uiteindelijk ter plekke de handen uit de mouwen.

In het schooljaar 2017-2018 vertrekken er teams naar Afrika en Cambodja.

Te teams zijn te volgen via Facebook

Expeditie Afrika 2017-2018 

Expeditie Cambodja 17/18

Studiereis naar IJsland

Leeringen uit vwo 4 en 5 kunnen een studiereis naar IJsland maken. Een land met overweldigende landschappen, enorme ijskappen, canyons, uitgestrekte lavavelden en dalen die zo uit de film “lord of the rings” zijn gelopen. Het reisprogramma zit vol met geografische hoogtepunten en dan hebben we de watervallen, geisers, warmwaterbaden, vulkanen, rivieren, klifkusten, papegaaiduikers enz.. nog niet eens genoemd. We weten de mooie plekjes zonder al teveel andere toeristen te vinden. Dat steeds meer toeristen IJsland ook hebben ontdekt, geeft wel aan dat er echt iets bijzonders te zien is.

Wij gaan dus van de gebaande paden om beter inzicht te krijgen in de grote geografische processen, zoals plaattektoniek. Maar we zullen ook inzoomen op het kleine, zoals het ontstaan van prachtige basaltzuilen. Het lijkt alsof een beeldhouwer aan het werk geweest is, maar het is puur natuur! Als mens wordt je heel klein in zo’n gebied en dat is ook wel eens goed.

Eigenlijk kun je zeggen IJsland is aardrijkskunde, dus dat wordt genieten.

Werkweken

Verder hebben we internationale werkweken naar Parijs, Berlijn, Londen, Straatsburg, Praag, de Ardennen en Cern (Zwitserland).