Noordik hofleverancier van The Voice

Vrijdag 8 november start weer een nieuw seizoen van The Voice of Holland. Een nieuw seizoen van deze muzikale talentenjacht waarin jonge mensen het podium pakken en hun muzikale talenten ten toon spreiden. Bij dit alles worden ze gejureerd door sterren als Anouk, Waylon, Ali B. en Lil Kleine. De laatste jaren en ook dit jaar weer, doet zich een bijzonder fenomeen voor. Iedereen is natuurlijk op de hoogte van het feit dat oud-leerling van het Noordik, Ilse de Lange, deel uit heeft gemaakt van de jury van the Voice. Ook zal het niemand ontgaan zijn dat Esmee Schreurs, ook leerling van het Noordik, winnares is geweest van the Voice Kids in 2016 en vorig jaar bereikte Marly van Gaal de battles van de Voice Kids. Ook dit jaar doen er weer leerlingen van het Noordik mee aan de Voice 2019. Emma Boertien gaat als 16-jarige meedoen met de Voice of Holland (volwassenen) Een gebeurtenis waar de school uiteraard enorm trots op is.

Emma

Hoe kwam je op het idee om mee te doen aan the Voice of Holland?

Ik wou als kind al super graag mee doen aan de Voice Kids, maar toen durfde ik het allemaal nog niet zo goed. Dit jaar wou ik toch maar een gokje wagen en kwam ik erachter dat als je 16 jaar bent, je mee mag doen aan de Voice of Holland. Dit vond ik supergaaf en erg spannend, dus ik schreef ik me meteen in.

Kun je ons al iets vertellen over je Blind Audition?

Ik mag helaas helemaal niks zeggen haha! Ik kan wel zeggen dat ik mega blij was met het liedje dat ik mocht zingen. Of ik door ben of niet kunnen jullie zien op 8 november, om half 9 op RTL 4. Kijken dus!

Op de mavo-havo-vwo vestiging aan de Noordikslaan kunnen de leerlingen kiezen uit 4 stromingen. Naast Wetenschap en Technologie, Taal en Talent, Economie en Maatschappij, kunnen leerlingen ook de stroming Kunst en Cultuur kiezen. Onlangs heeft een leerling al de prestigieuze Rotary Jong talentprijs ontvangen voor haar tekentalent. Een andere leerling componeerde voor het Metropole Orkest. Nu gaan weer leerlingen van het Noordik een rol spelen bij de grootste muzikale talentenjacht die Nederland kent. Naast het feit dat deze leerlingen een groot muzikaal talent hebben ontvangen is het de kracht van het onderwijs in de stroming kunst en cultuur om deze talenten samen te ontwikkelen en tot bloei te laren komen. Niet in het minst wordt dit versterkt door de grootse musical die het Noordik opvoert in het Theaterhotel van Almelo en waar de leerlingen alle mogelijkheden hebben om hun talenten op kunstzinnig gebied te ontdekken en te ontwikkelen. Ook de eigen Voice-wedstrijden die de school Noordikbreed kent en de vele mogelijkheden die leerlingen hebben om zich binnen de Kunst en Cultuur stroming onder begeleiding van een docent verder te ontwikkelen, helpen mee om het aanwezige talent te versterken. De hele school kijkt uit naar de uitzending op 8 november en we hopen natuurlijk dat de volgende ronde bereikt wordt. Succes Emma!!!!