Verkoop suikerspinnen

CSG Het Noordik Noordikslaan – Startpagina

Vier brugklassers uit HV12 verkopen tijdens het open huis- zaterdag 2 februari a.s. #noordik – suikerspinnen voor 50 cent per stuk. De opbrengst gaat naar een, door hen nog nader te bepalen, goed doel.
De jonge leerlingen hebben via het keuzelab gekozen voor het vak Ondernemen en brengen tijdens de open dag het geleerde in praktijk. We wensen de dames een succesvolle verkoop. Bovenstaande poster is door de leerlingen zelf ontworpen.

In memoriam Ralph Scheurwater

Diep getroffen zijn we door het overlijden van onze collega Ralph Scheurwater. Hij overleed op 31 december 2018 op 59-jarige leeftijd. Ralph was ons allen zeer dierbaar. Hij was een zorgzame collega en leraar die ons door zijn verhalen duidelijk maakte waar het in het leven om gaat. Hij kon op de juiste momenten relativeren en nam altijd tijd om de ander beter te leren kennen. 

Zaterdag vond de rouwdienst plaats in de Hervormde Kerk in Den Ham. Maandagochtend was er op de Noordikslaan een bezinningsbijeenkomst om Ralph te gedenken. 

We wensen zijn vrouw en kinderen heel veel sterkte toe met het dragen van dit grote verlies. 

Nieuwbouw en renovatie Noordikslaan

Een zestig jaar oud schoolgebouw vraagt veel onderhoud en voldoet niet altijd meer aan de bouwkundige eisen van deze tijd. Daarom begint CSG Het Noordik in 2020 aan een grote verbouwing van de vestiging Noordikslaan. Er komen drie nieuw te bouwen gymlokalen en twee van de oude vleugels van het schoolgebouw ondergaan een facelift.

Nieuwe lokalen

Aan de achterzijde van het gebouw zullen drie nieuwe gymlokalen worden gebouwd. Pas op het moment dat deze opgeleverd worden, zullen de oude gymlokalen gesloopt worden. De gymlessen zullen dus tot die tijd gewoon op de vertrouwde locatie plaatsvinden.

Nieuw jasje

Twee vleugels aan de voorzijde van het schoolgebouw worden gerenoveerd. Deze gedeeltes worden gestript tot op het karkas en daarna voorzien van een nieuw jasje. Van binnen worden de vleugels opnieuw ingedeeld. Op het dak zullen zonnepanelen komen. Dus zowel op het gebied van onderwijs als duurzaamheid is de Noordikslaan straks op de toekomst voorbereid.

Meer informatie over de bouwplannen in het artikel van Tubantia

Kerstviering 2018 ‘Ik echo jou’

De tijd van advent is begonnen. Een donkere periode waarin we uitkijken naar het licht. Een tijd waarin we mogen terugkijken naar onszelf en dat is soms best lastig. Terugkijken is nodig om weer verder te kunnen en daar hebben we een ander ook voor nodig. Kijk in de spiegel om jezelf beter te zien. Roep om je echo te kunnen horen.

We nodigen u uit om samen stil te staan tijdens de kerstviering op vrijdag 21 december a.s. om 10:00 uur in de aula van Het Noordik.

Met vriendelijke groet,
Kerstcommissie Noordikslaan

Debaters Noordik op naar eindstrijd NK

Debaters van de vestiging Noordikslaan van CSG Het Noordik hebben zich tijdens de tweede voorronde van het NK Debatteren weten te plaatsen voor de finale. Op zaterdag 26 januari 2019 nemen ze het in Utrecht op tegen de andere finalisten uit de drie voorrondes.

Christian Ensink, Marlon Kiers, Diederik Gerritsen, Sophie Bijl en Bruce Reijnders vertegenwoordigden Het Noordik tijdens deze voorronde. Ze kregen vooraf zes weken de tijd om hun debatten voor te bereiden, maar of ze in het debat zelf nu voor- of tegenstanders van de stelling waren, werd pas vlak voor het debat zelf bekend gemaakt.

Voorbereide stellingen

De voorronde bestond uit drie debatrondes (twee stellingen die voorbereid waren en een improvisatiestelling) De eerste stelling luidde: “Alcoholproducten moeten twee keer zo duur worden”. Met verve werd dit standpunt door Het Noordik verdedigd, maar het leverde uiteindelijk net geen winst op. Ook het debat om de tweede stelling “Nederland heeft de verantwoordelijkheid om gelijke rechten voor LHBTI’s in andere landen te bevorderen” werd verloren, maar de revanche kwam in het derde debat.

Geïmproviseerde stellingen

De discussie over de geïmproviseerde stelling dat politici onmiddellijk hun baan verliezen als ze in de privésfeer een fout maken, werd overtuigend gewonnen door de Noordikleerlingen.

Ballondebat

Tijdens het finaleprogramma vond ook het Ballondebat plaats. Vijf leerlingen werden uitgenodigd op het podium. Met hilarische speeches ging de overwinning in dit debat naar Het Noordik.

Finaleplaats

Met een goed eerste en een overtuigend laatste debat wisten de Noordikleerlingen uiteindelijk beslag te leggen op de zevende plaats en stelden daarmee hun finaleplaats zeker.

Turnsters morgen in actie op NK

Morgen is het zover. Vanaf 14.30 uur strijden Laura de Witt, Vera Jonker, Astrid de Zeeuw, Marieke van Egmond en Sara van Disseldorp in Nijmegen om de nationale turntitel voor teams. Zullen ze erin slagen om hun titel van vorig jaar te prolongeren?

Wij wensen de dames van Klaverblad TON Almelo in ieder geval heel veel succes toe!

NK Turnen

Uitnodiging voor onze partners en sponsoren van Klaverblad TON Almelo

Groot feest was het vorig jaar toen Klaverblad TON Almelo de Nederlandse Kampioenschappen teams in
Amsterdam wist te winnen!
Laura de Witt, Vera Jonker, Astrid de Zeeuw, Marieke van Egmond en Sara van Disseldorp hielden het
hoofd koel en wisten tijdens het laatste toestel het verschil te maken. Een fantastische prestatie
van dit jonge team en hun coaches.
Zaterdag 17 november a.s. om 14.30 uur zullen zij hun titel gaan verdedigen in Nijmegen.
Natuurlijk hopen we dat ze er ook dit jaar weer in zullen slagen de titel te veroveren zodat zij
ook komend jaar het beste dames turnteam van Nederland zullen zijn.
Het zal opnieuw een spannende wedstrijd worden en ze kunnen de nodige support van ons allen best
wel gebruiken.

We nodigen u dan ook graag uit om samen met ons deze prachtige turnsters in Nijmegen te komen
aanmoedigen. Gaat u met ons mee? Laat dan uiterlijk 15 november weten of en moet hoeveel personen u
aanwezig bent via info@tonalmelo.nl! Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met Josje
Broos 06-5068 6535.

Het adres: Jan Massinkhal, Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen.

Met vriendelijke groet, Namens het bestuur,

Han Kuipers
Voorzitter Klaverblad TON Almelo

Voorlichtingsavond maandag 12 november, 19.30 uur

We heten u van harte welkom op onze voorlichtingsavond op maandag 12 november aan de Noordikslaan 67.  Samen met u kijken we hoe het werkt in het voortgezet onderwijs, wat er te kiezen valt en wat bij uw zoon of dochter past. We vinden het belangrijk dat uw kind op de juiste plek terecht komt. Tot ziens op onze havo/vwo-vestiging van Het Noordik! Aanvang 19.30 uur. Kijk ook bij ons onderwijsaanbod

Kanjers gezocht voor Junior Stadsprijs Almelo

Ken jij iemand die iets moois doet voor (de inwoners van) Almelo? Een jongere die het verdient om in het zonnetje gezet te worden omdat hij of zij echt een voorbeeld is voor anderen? Geef hem of haar dan op voor de Junior Stadsprijs. Deze prijs is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen of de stad Almelo.

Ken jij zo iemand? Geef jouw Stadskanjer dan vóór 1 november op via www.avedan.nl/juniorstadsprijs.

De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 22 november op de vestiging Noordikslaan zal burgemeester Gerritsen de prijs uitreiken.

Wil je op de hoogte blijven? Like dan onze Facebook pagina, Instagram: jrstadsprijs en Snapchat: jrstadsprijs