NK Turnen

Uitnodiging voor onze partners en sponsoren van Klaverblad TON Almelo

Groot feest was het vorig jaar toen Klaverblad TON Almelo de Nederlandse Kampioenschappen teams in
Amsterdam wist te winnen!
Laura de Witt, Vera Jonker, Astrid de Zeeuw, Marieke van Egmond en Sara van Disseldorp hielden het
hoofd koel en wisten tijdens het laatste toestel het verschil te maken. Een fantastische prestatie
van dit jonge team en hun coaches.
Zaterdag 17 november a.s. om 14.30 uur zullen zij hun titel gaan verdedigen in Nijmegen.
Natuurlijk hopen we dat ze er ook dit jaar weer in zullen slagen de titel te veroveren zodat zij
ook komend jaar het beste dames turnteam van Nederland zullen zijn.
Het zal opnieuw een spannende wedstrijd worden en ze kunnen de nodige support van ons allen best
wel gebruiken.

We nodigen u dan ook graag uit om samen met ons deze prachtige turnsters in Nijmegen te komen
aanmoedigen. Gaat u met ons mee? Laat dan uiterlijk 15 november weten of en moet hoeveel personen u
aanwezig bent via info@tonalmelo.nl! Voor vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen met Josje
Broos 06-5068 6535.

Het adres: Jan Massinkhal, Nieuwe Dukenburgseweg 5 te Nijmegen.

Met vriendelijke groet, Namens het bestuur,

Han Kuipers
Voorzitter Klaverblad TON Almelo

Voorlichtingsavond maandag 12 november, 19.30 uur

We heten u van harte welkom op onze voorlichtingsavond op maandag 12 november aan de Noordikslaan 67.  Samen met u kijken we hoe het werkt in het voortgezet onderwijs, wat er te kiezen valt en wat bij uw zoon of dochter past. We vinden het belangrijk dat uw kind op de juiste plek terecht komt. Tot ziens op onze havo/vwo-vestiging van Het Noordik! Aanvang 19.30 uur. Kijk ook bij ons onderwijsaanbod

Kanjers gezocht voor Junior Stadsprijs Almelo

Ken jij iemand die iets moois doet voor (de inwoners van) Almelo? Een jongere die het verdient om in het zonnetje gezet te worden omdat hij of zij echt een voorbeeld is voor anderen? Geef hem of haar dan op voor de Junior Stadsprijs. Deze prijs is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen of de stad Almelo.

Ken jij zo iemand? Geef jouw Stadskanjer dan vóór 1 november op via www.avedan.nl/juniorstadsprijs.

De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 22 november op de vestiging Noordikslaan zal burgemeester Gerritsen de prijs uitreiken.

Wil je op de hoogte blijven? Like dan onze Facebook pagina, Instagram: jrstadsprijs en Snapchat: jrstadsprijs

Noordiklezing

Voorpresentatie musical Ariël

Afgelopen schooljaar zijn we op de vrijdagmiddagen weer gestart met repeteren voor de musical ‘Ariël’ die we in april 2019 opvoeren. Op donderdag 5 juli en vrijdag 6 juli zijn er extra repetitiedagen voor de deelnemers van de musical.

Al een beetje nieuwsgierig geworden? Op 6 juli om 14.00 uur presenteren wij wat we tot nu toe geoefend hebben aan iedereen die wil komen kijken. Ouders, leerlingen, docenten en andere belangstellenden zijn dan ook van harte welkom in de aula van de Noordikslaan.

Geweldige prestatie groot aantal turnsters op NK-turnen 2018

Afgelopen weekend zijn een aantal van onze topturnsters zeer succesvol geweest op het NK turnen in Rotterdam Ahoy.
Zaterdag was het volledige podium bij de junioren meerkamp voor onderstaande turnsters:
1. Astrid de Zeeuw Nederlands Kampioen
2. Vera Jonker
3. Sara van Disseldorp

Voor de Nederlandse kampioenschappen op de toestellen die zondag plaats hebben gevonden hebben deze vijf turnsters zich gekwalificeerd voor de helft van het totaal aantal finaleplaatsen.

• Astrid de Zeeuw, NK2018 Sprong en Brug (bovendien 3de Vloer, 4de Balk)
• Senna Westen, NK2018 Balk
• Sara van Disseldorp, NK2018 Vloer (en 4de op Sprong en Brug)
• Vera Jonker op de tweede plaats Sprong en 6e op Balk en Brug
• Laura de Witt op de tweede plaats Brug

Tevens is gisteren bekend gemaakt dat Astrid de Zeeuw, Vera Jonker en Sara van Disseldorp zijn geselecteerd voor de trajectselecties voor de (Jeugd) Europese Kampioenschappen.

Dames van harte met deze top prestatie!

Huldiging:

Op donderdag 28 juni om 19.00 zal de huldiging van de medaillewinnaars plaatsvinden in het Sportcafé van de IISPA in Almelo.

Besocial

Besocial zet Het Noordik FF OFFLINE

Op donderdag 17 mei gaan de studenten van Hogeschool Windesheim hun campagne: Besocial komen uitvoeren tussen 10 en 15 uur.
Dit is een campagne over het gebruik van social media.
Vind jij het leuk om in je pauze eens een keer échte games te spelen? Dus niet achter je beeldscherm maar lekker actief en gezellig met elkaar?
Besocial is aanwezig in de kantine met diverse spellen rondom games en social media. De leerlingen hebben de mogelijkheid leuke prijzen te winnen.
Zien we jou donderdag 17 mei in de kantine?

Dinnershow Expeditie Noordik

De expeditieteams Kenia en Cambodja organiseren op 8 juni 2018 een spetterende dinnershow. Door middel van deze show en vele andere activiteiten hopen zij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hun reis naar Kenia en Cambodja, waar zij vrijwilligerswerk zullen doen.

De dinnershow: een heerlijk driegangenmenu onder het genot van entertainment!
Wanneer? 8 juni aanstaande om 19.00 uur in zalencentrum Het Anker in Wierden.

Lees meer: Uitnodiging dinnershow17495

Noordikleerlingen pakken podium op Randrock

Je hebt mensen die alleen onder de douche zingen, maar je hebt ook zangers en zangeressen die dromen van een spetterend optreden voor groot publiek. En voor een aantal van onze muzikale talenten  wordt die droom werkelijkheid. De meidengroep SH4Y, Marly van Gaal, Annefleur Cornelissen en Marinus van der Laan, allen leerlingen van de Noordikslaan, maken op Hemelvaartsdag hun opwachting tijdens het Vriezenveense festival Randrock.

Voor deze Noordikleerlingen begon het allemaal met hun deelname aan de Noordikfinale van de Voice of Almelo. Daar wonnen zij namelijk een extra prijs. Jurylid en organisator van Randrock Rik Pape nodigde hen persoonlijk uit voor een optreden tijdens het festival op 10 mei. Daar krijgen ze de kans om op te treden tussen grote namen als VOF de kunst, Dragonfly en Maan.

De Line-up
De dames Emma Boertien, Anika van Driel, Milou Ophof en Esmée Schreurs (winnares van The Voice Kids 2016) van SH4Y gaan op Randrock helemaal uit hun dak met meerstemmig gezongen nummers als “Wings” en “Lady Marmelade”. Marinus van der Laan die zijn eigen band meeneemt zal “Hold the Line” van Toto en “Hey Joe” van Jimmy Hendrix vertolken. Annefleur gaat onder andere “Purple Rain” van Prince zingen en Marly vertolkt het nummer “Something’s gotta hold on me” van Christina Aguilera. Alle dames worden begeleid door de band van Anika, Bleach Band uit Almelo.

Wanneer?
De afgelopen weken is er hard geoefend om op 10 mei om 14:00 uur een supergaaf optreden neer te zetten op Randrock op het Poorthuis podium in Vriezenveen. Alvast een voorproefje bekijken? De Noordik-artiesten hebben een promofilmpje gemaakt van hun oefensessies.

 

UNICEF kinderrechten Debattoernooi

Ons debatteam van de onderbouw nam op 21 april 2018 deel aan het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi in Arnhem. UNICEF organiseert dit toernooi elk jaar samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut. Het doel is om met jongeren te praten en te debatteren over kinderrechten. De stellingen gingen over onderwerpen die voor kinderen van belang zijn zoals, privacy op social media en vrije tijd. 45 debatteams gingen de strijd met elkaar aan.
Maar liefst twee teams van Het Noordik, een wedstrijdteam en een dummyteam, deden mee aan deze wedstrijd. Ze hebben het fantastisch gedaan en zijn 15e geworden. Daarnaast deed één leerling, Claudia Muller, mee als ‘Koningin van de jeugd’. Zij heeft een prachtige speech gehouden over kinderrechten.