Muziek

Muziek op Het Noordik: Wauw…gaaf!

Tijdens de muzieklessen krijg je les in twee mooie muzieklokalen met oefenstudio’s. Er is voor elke leerling een keyboard en een computer. Je leert drummen, gitaarspelen en je gaat ook met apps aan de slag. Daarmee leren we je zelf muziek te componeren. Je leert bovendien zingen in een koor, als solist. Bovendien leer je met de klas en als solist gebruik te maken van een podium.

Talentontwikkeling

Is muziek helemaal jouw ding? dan hebben we unieke projecten voor jou: In de onderbouw de Talentenbende met koor orkest en solisten  en je mag  meedoen aan “The Voice” en de musical.

In de bovenbouw kun je deelnemen aan “The Young Knights of the Proms”, een project met het Orkest van het Oosten.  Of aan “De Ereprijs”, een internationaal componeerproject voor scholieren En dan is er natuurlijk nog de eindexamenpresentatie muziek: een gaaf concert waarmee je het vak afsluit.

ArtEZ Conservatorium Vooropleiding

Wil jij van muziek je vak maken of wil je naar het conservatorium? Dan helpen we je om jouw muzikale talent onder professionele begeleiding te ontwikkelen.

The Voice van Het Noordik

Bekend van tv, maar dan onze eigen versie samen met de andere scholen in Almelo.
De voorrondes vinden plaats op de eigen locaties en de finale is in het Theaterhotel in Almelo.

Musical

De Noordikmusical is een groot project voor leerlingen en docenten met muziek, dans, kleding, decor, PR, schmink, regie etc. De voorbereidingen zullen zo’n anderhalf jaar in beslag nemen waarna de musical een week lang elke dag in het Theaterhotel in Almelo wordt opgevoerd.

Meer weten?

Op de pagina Muziek op Het Noordik lees je meer over The Voice, Young Knights, Voice en Artez. Wil je meer weten over de musical? Kijk dan op de speciale pagina Musical