Lucinda, buitengewoon tekentalent

We feliciteren onze leerling Lucinda Shabu uit AT22. Zij heeft de Rotary Jong Talentprijs 2019 gewonnen. Lucinda is een buitengewoon tekentalent en dat is ook buiten de school niet onopgemerkt gebleven. Maandag a.s. vindt de prijsuitreiking plaats tijdens de clubmeeting in het Theaterhotel in bijzijn van haar familie en haar tekendocente Laura Marsman.

Tijdens de prijsuitreiking vertelt Lucinda kort over haar tekeningen en wat haar inspireert. Aan de Award is ook een geldprijs verbonden. Lucinda heeft aangegeven dit bedrag te willen investeren in olieverf, gespannen schilderdoeken, een schildersezel, de benodigde gereedschappen en eventueel in lessen bij een gerenommeerd kunstschilder. Op de foto een schilderij van Lucinda. 

Aan de prijs is een heel traject voorafgegaan. Lucinda heeft werken moeten aanleveren en een presentatie gegeven. Na gesprekken met allerlei talenten uit Almelo is de beoordelingscommissie tot de conclusie gekomen dat Lucinda de Award verdient omdat zij zich buitengewoon heeft ontwikkeld op het gebied van de tekenkunst.