Lichamelijke Opvoeding (gym)

Samen sporten is het leukste wat er kan zijn, en jij kunt altijd meedoen.

De meeste jongens en meisjes vinden sport erg leuk. Vooral als je het samen kunt doen. Daarvoor heb je ruimte nodig en mooie sport- en spelmaterialen.  Op Het Noordik hebben we heel veel geluk met de sportruimte en sportmogelijkheden. De school heeft drie gymlokalen en we sporten van april tot en met september buiten op de atletiekbaan en de sportvelden eromheen. Er is dus binnen en buiten veel ruimte om de verschillende sporten te kunnen doen.

Onderbouw

In de brugklas en tweede klas heb je drie uur gym per week. De rest van de klassen hebben twee uur gym per week.

Je hoeft geen kampioen te zijn om de lessen leuk te vinden. De lessen zijn altijd zo ingericht dat elke leerling op zijn of haar niveau kan meedoen.

Een gezonde inzet en je zult succes hebben!

Toernooien

Elk jaar krijg je verschillende sporten en ook verschillende sporttoernooien. Omdat we sport zo belangrijk vinden mogen we de toernooien soms organiseren tijdens andere lessen. Als voorbeeld hebben we de volleybaltoernooien, voetbaltoernooien, mintramptoernooien en hockeytoernooien. Tijdens zo’n toernooi spelen teams uit jouw klas tegen teams uit andere klassen havo en/of vwo.

Bovenbouw

In de bovenbouw gaan we meer richting Sportoriëntatie. Hierbij kom je sporten tegen die je mogelijk nog niet beoefend hebt. Je hebt dan ook buiten de school les bij sportverenigingen (o.a. golfen, tennis, squash, fitness, speedsoccer, tafeltennis, etc.). Misschien ga je die nieuwe sport wel zo leuk vinden dat je er later voor jezelf mee gaat beginnen.

Extra sportlessen en BSM

Ook kun je als je naar de bovenbouw gaat kiezen voor extra sportlessen. Je krijgt naast veel sporten ook theorie over het sporten en bewegen. Je kiest dan voor Bewegen Sport en Maatschappij (BSM), gym als examenvak.

Hou je van sport? Dan krijg je bij ons een leuk en gevarieerd sportprogramma op een unieke sportaccommodatie.