Ontdek wat bij jou past in de keuzestromen

Op de Noordikslaan leer je ontdekken wat je kunt en wat je nodig hebt om te kunnen worden wie je wilt zijn. Om jezelf verder te ontwikkelen kun je bij ons kiezen uit 4 verschillende stromen die passen bij jouw talenten en kwaliteiten:

Wetenschap & technologie

Als je voor deze stroming kiest, kun je bijvoorbeeld meedoen aan de Olympiades. Dat zijn (inter)nationale wedstrijden voor natuur-, wis- en/of scheikunde.

We bieden ook het vak NLT (natuur, leven en technologie) aan, met elementen uit natuur- en scheikunde, biologie en aardrijkskunde. We nemen een kijkje bij het grootste natuurkundelab ter wereld, CERN in Genève.

Tijdens de IT-colleges kun je ontdekken hoe leuk ICT is en slimme vwo-leerlingen die wat extra’s willen kunnen in het Pre-University Programme  masterclasses volgen aan de Universiteit Twente.

Maatschappij & ondernemen

Leer niet alleen alles over het ondernemerschap, maar breng  het ook in de praktijk! Start je eigen onderneming in onze business-school en oefen in het Noordikcafé, of begin je eigen winkel.

Trek met een team van het expeditieonderwijs de wijde wereld in en ontdek zelf wat maatschappelijk ondernemen betekent.

Taal & Talent

Leerlingen met een talenknobbel kunnen hun Engels perfectioneren met behulp van Anglia (onderbouw) en Cambridge (bovenbouw). Voor het vak Duits ga je regelmatig op excursie, bijvoorbeeld  naar Münster. En hoe je vol zelfvertrouwen een presentaties kunt houden en naar anderen kunt luisteren leer tijdens het debatteren.

Kunst & cultuur

Is zingen, dansen, musiceren of boetseren meer jouw ding? Dan is deze stroming echt iets voor jou. We hebben lessen dans en drama en echter toneeldieren kunnen hun hart ophalen in de Theaterklas.

Wil je later door in de muziek? Volg dan de vooropleiding van het ArtEz conservatorium.

En natuurlijk is er onze Noordikmusical, een veelzijdige productie waarin zang, dans, toneel en decor samenkomen.

Bekijk op YouTube leuke filmpjes van onze leerlingen die vertellen over de keuzestromen:

  • Taal en Talent

  • Economie en Ondernemen

  • Kunst en Cultuur