Inhaalconcert de Ereprijs: een geslaagde avond!

Vrijdag vond in het ACEC-gebouw in Apeldoorn het inhaalconcert plaats van de voor het Ereprijsorkest gecomponeerde stukken. De composities zijn het afgelopen jaar gecomponeerd door leerlingen uit de muziekklassen van Havo 5 en Vwo 6. Normaal vindt het concert al in maart plaats, en dan op onze locatie in Almelo, maar door Corona is het uitgesteld en is er in Apeldoorn, de thuislocatie van het orkest, een ‘corona-proof’ opstelling gemaakt waarmee voor zowel musici als publiek een zo veilig mogelijke situatie werd gecreëerd.
Elk jaar blijkt dat er zeer talentvolle leerlingen op het Noordik zitten die het presteren een volwaardige compositie te schrijven voor een heus beroepsorkest. Voor alle betrokkenen is het een uitdaging om te komen tot een perfecte uitvoering. De stukken werden in een prettige sfeer toegelicht door de componisten en hun docent Hans Lammers en tot in de kleinste details uitgevoerd door het Orkest in samenwerking met het Vredeborgh Strijkkwintet.
Er waren zelfs 3 zeer bijzondere stukken gecomponeerd waarbij EDM (Electronic Dance Music) werd gecombineerd met live-orkest. Het aanwezige publiek werd gevormd door de nieuwe lichting componisten van 2021. Voor hen was het een informatieve avond. Zij zijn inmiddels begonnen met het schrijven van nieuwe composities. Belangstellenden konden het concert thuis volgen via een livestream verbinding.
Na afloop was iedereen blij en opgelucht dat er ondanks de coronabeperkingen toch een prachtige oplossing was met een indrukwekkend optreden dat recht doet aan de intensieve voorbereidingen en het componeerproces van het afgelopen jaar.