Geslaagd debuut Sebastiaan Li op EJK

Vorige week debuteerde Sebastiaan Li op het Europees Kampioenschap Badminton voor spelers tot 17 jaar. In de Regional Sportcentrum Hall in Lubin, Polen streed hij met spelers uit zo’n 32 landen om de Europese titel. En dat deed hij zeer verdienstelijk. In het gemengd dubbel wist hij zelfs de kwartfinales te bereiken.

Het toernooi begon met de teamwedstrijden. Sebastiaan en zijn team gingen goed van start door met 4-1 te winnen van Zwitserland. Ook de volgende tegenstander IJsland werd overtuigend verslagen. Helaas bleek in de derde poulewedstrijd Zweden een te sterke tegenstander.

Individueel

Een paar dagen later  begon het individuele toernooi voor Sebastiaan. Hij speelde in de single en in het gemengd dubbel met zijn vaste partner Debora Jille. In zijn enkelspelwedstrijden wist Sebastiaan de eerst e twee rondes te winnen, maar moest daarna helaas zijn meerdere erkennen in de sterke Deen Mads Thøgersen.

Gemengd dubbel

Samen met Debora wist Sebastiaan het na winst op teams uit achtereenvolgens Frankrijk, Ierland en Rusland te schoppen tot de kwartfinales. De tegenspelers uit Denemarken die uiteindelijk met de titel aan de haal gingen, waren helaas een maatje te groot.

Al met al kan Sebastiaan terugkijken op een mooi toernooi . Een plaats bij de beste 8 van Europa mag je zeer geslaagd noemen.