Frans

Waarom Frans belangrijk is

Een wereldburger spreekt Frans

De vakgroep Frans maakt zich sterk voor het talenonderwijs. In deze tijd van globalisering is het beheersen van vreemde talen een must. Onze belangrijkste handelspartners zijn Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg. Hiervoor is alleen Engels niet genoeg.

Frankrijk is de meest populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Ook is Frans de belangrijkste voertaal in de EU en bij de VN.

Hoe zien onze lessen eruit?

Met een moderne methode komen de vier vaardigheden uitgebreid aan bod. Op de iPad kun je op eigen tempo door de stof gaan.

Op de havo word je gestimuleerd en ondersteund. Op het atheneum en het gym, ligt de nadruk op inzicht en zelfstandigheid.

Je leert bij Frans lezen, luisteren, spreken en schrijven. En je maakt kennis met de cultuur van het land.

Al in het jaar dat je start met Frans, leggen we de nadruk op spreekvaardigheid. We sluiten het programma in de onderbouw af met Taaldorp. Taaldorp is een Frans dorp op school waar leerlingen zich moeten kunnen redden in verschillende situaties.

Delf

In de bovenbouw kun je Delf (Diplôme d’Etude de Langue Française) volgen en daarmee een internationaal erkend certificaat behalen.

Parijs

Heb je Frans gekozen, dan ga je in klas 5 met de werkweek naar Parijs. Een echt hoogtepunt!