Expeditieteam Oeganda vertrekt over week

Ontwikkelingshulp bieden in Oeganda en zelf het hele project organiseren en financieren. Dat is de kern van het expeditieonderwijs van Het Noordik. Op 27 juni vertrekt een team van 12 leerlingen en 3 docenten van de Noordikslaan naar Oeganda. In de buurt van de hoofdstad Kampala zullen zij de handen uit de mouwen steken in een boardingschool voor weeskinderen. Ze gaan er onder andere Engelse les geven en bouwen een nieuw speeltoestel voor de kinderen.

 

Vrijwilligerswerk

Bij hun project kan het expeditieteam rekenen op de steun van Doingoood Volunteer Work. Doingoood begeleidt scholen en vrijwilligers die zich willen inzetten voor goede doelen in Afrika. Zij hebben de leerlingen veel informatie en tips gegeven om goed voorbereid op reis te gaan en zullen hen ook tijdens hun verblijf in Oeganda begeleiden.

 

Ervaring

Naast het bouwen van een speeltoestel en het geven van lessen en workshops aan de kinderen is er voor de leerlingen ook ruimte om het land en zijn bevolking te leren kennen. Zo staan er onder andere een bezoek aan een traditioneel dorp en een safaritocht op het programma. Daarmee belooft het bezoek aan Oeganda voor het team een geweldige ervaring te worden.

 

Verslaggeving

Eenmaal in Oeganda zullen de leerlingen regelmatig verslag doen van hun ervaringen en de vordering van hun project. Op verschillende media zoals Facebook en reisblogs zullen ze hun reisverslagen en blogs publiceren. Op 8 juli zal het team weer terugkomen in Nederland.