Excursie aardrijkskunde & godsdienst: kerkenpad

Ook dit jaar ging de hele tweede klas op kerkenpad naar de mooie hanzestad Kampen en het voormalige eiland Schokland(werelderfgoed). De dinsdag was gereserveerd voor de Havo-afdeling van onze school. Vier bussen vol leerlingen vertrokken die dag richting de Noordoostpolder.

De bussen stopten aan de IJsselkade, zodat de kinderen een blik konden werpen op de monumentale voormalige synagoge van deze stad. Vervolgens gingen we op weg naar de kerken en de moskee.

Op het programma stonden die dag een bezoek aan de Bovenkerk, waar de leerlingen middels een speurtocht de kerk konden verkennen.We bezochten de kerk van de Gereformeerde Gemeente – waar we op een heus orgelconcert getrakteerd werden. Ook de moskee werd bezocht. Hier werden de leerlingen rondgeleid en er was een demonstratie over was-rituelen. Ook leerden we welke muziek men zingt wanneer de mensen opgeroepen worden om te bidden.

Op woensdag waren de vwo-klassen aan de beurt om op kerkenpad te gaan.

Vanuit de kerken en de moskee werden er complimenten gegeven over onze leerlingen, dat ze rustig, geïnteresseerd en beleefd waren. De mensen bij wie we te gast waren spraken de hoop uit dat we ze volgend jaar wederom zouden bezoeken.

Namens de secties aardrijkskunde en godsdienst,

Mw. Willems