Elisabeth Kleinmeijer neemt deel aan compositiewedstrijd ‘Op weg naar het Nieuwjaarsconcert’

Elisabeth Kleinmeijer (vwo 5) neemt deel aan compositiewedstrijd ‘Op weg naar het nieuwjaarsconcert’ van het Nederlands Blazers Ensemble en heeft inmiddels de halve finale bereikt! Het befaamde NBE stimuleert ieder jaar zes jonge talenten om muziek te componeren voor deze wedstrijd. Het thema van dit jaar is “Roll over Beethoven”.

Elisabeth: “Ik heb een Jazz Waltz gecomponeerd, ‘A Letter to Ludwig’. Dit nummer heb ik samen met het jongNBE uitgevoerd. Daarbij heb ik gezongen en ook saxofoon gespeeld. In mijn stuk zing ik over hoe graag ik Beethoven gekend had. Zouden we dan vrienden zijn? Misschien wel samen muziek componeren? Vandaar dat ik een brief aan hem schrijf!
Dit is nu de 3e keer dat ik mee doe aan de Compositiewedstrijd en elk jaar heb ik het hartstikke leuk gevonden. Het is echt een gaaf gevoel wanneer je eigen muziek gespeeld wordt door zo’n beroemd ensemble. Ook kom je elk jaar weer in contact met andere, jonge muzikanten en dat is altijd heel gezellig”.

“De komende weken ga ik samen met arrangeur Frank van Nus, docent bij de Kaliber Kunstenschool, mijn compositie bewerken voor het grote NBE. Het jongNBE is namelijk iets kleiner. De bezetting van de instrumenten maken we dus nog groter en het stuk wordt waar nodig verbeterd.”

De volgende ronde is op 15 december in het Akoesticum in Ede. Elisabeth: “Hier kijk ik echt heel erg naar uit! Je gaat de hele dag super leuke workshops doen en ook krijg je te horen of je door bent naar de volgende ronde. Dit wordt spannend!”

Heel veel succes Elisabeth!!!