Eerste Twentse Debattoernooi groot succes

Op vrijdag 28 februari vond op onze vestiging het eerste Twentse Debattoernooi plaats. Er deden elf scholen uit de wijde omgeving aan mee. Het was een dag vol levendige debatten over verschillende stellingen. Aan het eind van de dag waren er voor onze school mooie prestaties voor de Noordikteams . Het bovenbouwteam werd derde en het team uit de onderbouw eindigde als tweede.

Het eerste Twentse Debattoernooi werd georganiseerd door docenten Nederlands Esther Bonfrer en Lydia Engelbertink in samenwerking met De Debatunie en met ondersteuning van veel leerlingen van onze school. Het toernooi begon vrijdagochtend om 10.00 uur. De jury kreeg voor aanvang van het toernooi een professionele training door wedstrijdleider Rob Honig van De Debatunie. In deze jury zaten o.a. burgemeester Gerritsen, onze directrice Inge Sterenborg en Marianne van de Steeg (directrice Almelo Promotie).  Om 12.00 uur kregen alle scholen en juryleden een heerlijke lunch die werd verzorgd door het expeditieteam van CSG Het Noordik.

Stellingen

Na het bekendmaken van het wedstrijdschema ging het toernooi dan echt van start. Er werd gedebatteerd over drie rondes. De eerste stelling waarover de bovenbouwteams in debat gingen luidde: ‘De stemmen van oudere kiezers moeten minder zwaar wegen bij verkiezingen.’ De onderbouwteams gingen in debat over de stelling: ‘Een kindertijd op het platteland is beter dan in de stad.’ In de volgende rondes werd gewerkt met improvisatiestellingen. De teams kregen ter plekke een kwartier de tijd om deze stelling voor te bereiden.

Podiumplaatsen

Rond 15.15 uur volgde de uitslag. Bij de bovenbouw legde het team van SG Reggesteyn beslag op de eerste plaats. Tweede werd het team van het Erasmus en het team van Het Noordik veroverde de derde plaats.Bij de onderbouw ging het brons naar het Etty Hillesum Lyceum, het zilver naar Het Noordik en het goud naar de leerlingen van het Erasmus.

Kijk voor meer foto’s in het fotoalbum op Facebook