Duits

Deutsch? Na klar!

Duits wordt in Europa door maar liefst 100 miljoen mensen gesproken. Daarom is het heel handig om Duits te kunnen, voor als je op vakantie gaat of als je later bij een bedrijf werkt met klanten uit Duitsland.

Bij ons op school krijg je al in de brugklas Duits. De methode “Na Klar” geeft je heel veel mogelijkheden om ook zelfstandig de taal te leren, met behulp van je iPad. En natuurlijk helpen de leraren je daarbij. In het boek kun je veel lezen over verschillende steden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. En via heel veel digitaal materiaal kun je ook zelf oefenen met spreken, luisteren, lezen en schrijven.

Duits is leuk en uitdagend

Je kunt in de derde klas al een kijkje nemen op zo’n gezellige Duitse kerstmarkt: de “Weihnachtsmarkt” in Münster. Dan beslis je ook of je in de bovenbouwklassen nog beter wilt worden in Duits en het vak met een examen gaat afsluiten. Dat is interessant, maar vooral ook leuk:

“Deutsch macht Spaß”!

Op pad

Ieder jaar is er een werkweek in Berlijn voor leerlingen van klas 5. Je kunt dan vijf dagen lang genieten van deze geweldige stad! Ook is er het “Münsterproject”: examenleerlingen praten dan in de stad Münster met Duitse gesprekspartners en schrijven daarover een Duits artikel. Spannend, maar ook uitdagend!

En ook in de bovenbouw maken we veel gebruik van IPads, zodat je in je eigen tempo en op je eigen niveau kunt leren.

Waarom is Duits leren belangrijk?

Bekijk ook eens onderstaand filmpje over de redenen om Duits te leren.