Sportverkiezing

Drie Noordik-nominaties bij Sportverkiezing

Op vrijdag 29 januari worden in de topsporthal van IISPA de winnaars bekend gemaakt van De Almelose Sportverkiezing 2015. Dit jaar zijn er maar liefst drie Noordik Topsporttalenten genomineerd om te worden gekozen tot sportman/-vrouw van 2015. Het zijn badmintonner Sebastiaan LI (categorie sportman), judoka Daan Moes en turnster Marieke van Egmont (beiden in de categorie sporttalent). 

Alle drie hebben ze het afgelopen jaar mooie prestaties neergezet. Sebastiaan Li werd Nederlands Kampioen Heren Enkel U17 en Nederlands Kampioen Gemengd Dubbel U17. Als U17 speler werd hij geselecteerd en heeft hij deelgenomen aan het Wereld Jeugd Kampioenschap Badminton in Lima Peru (Het WJK is een U19 toernooi). Turnster Marieke werd Nederlands Kampioen Junioren op de onderdelen Balk en Vloer. En judoka Daan Moes heeft verschillende nationale en internationale toernooien gewonnen.

Stemmen
De Sportverkiezing 2015 is een sportavond voor en door de inwoners van Almelo. De inwoners van Almelo spelen een belangrijke rol bij het aanmelden van sportprestaties maar ook bij het kiezen van de uiteindelijke winnaars. Via de site van TC Tubantia kun de genomineerden bekijken en tot en met dinsdag 26 januari 0.00 uur op ze stemmen.