Debatteren voor Unicef

Aanstaande zaterdag doet er weer een Noordikteam debaters mee aan het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi. Samen met zo’n zestig teams uit heel Nederland, waaronder ook Pius X uit Almelo, gaan ze in discussie over belangrijke vraagstukken binnen de kinderrechten.

Moet er een verbod komen op reclame voor snoep? En  hoe zit het met de rechten van gevluchte kinderen in Nederland? Door over dit soort stellingen te debatteren, leren de leerlingen om goed te presenteren, argumenteren, reageren en samenvatten.

Kleine Prinsjedag

Het toernooi wordt samen met de Stichting Nederlands Debat Instituut georganiseerd en wordt zaterdag 2 april van 10.00 tot 16.00 uur gehouden op het Stedelijk Gymnasium in Arnhem. het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi. De acht beste scholen gaan door naar de finale in september: de Kleine Prinsjesdag. Aan de vooravond van Prinsjesdag leggen de winnende teams elkaar tijdens debatten het vuur aan de schenen in de Ridderzaal. De scholieren krijgen voorafgaand aan die finaledag een debattraining van de Stichting Nederlands Debat Instituut en UNICEF.