Daan Moes wint zilver in Bremen

Wederom een mooie prestatie van judoka Daan Moes. Afgelopen weekend kwam hij uit in een van de grootste en zwaarste toernooien van Europa: de Masters in Bremen. In een sterk bezet deelnemersveld wist Daan een zilveren medaille te behalen. Een prachtige prestatie!

Daan, die in de eerste ronde was vrijgeloot, nam het in zijn tweede wedstrijd op tegen zijn landgenoot Jian van Wijland). ‘Ik begon niet scherp en was iets te rustig’, vertelt Daan. ‘Later in de wedstrijd werd ik feller en kwam ik voor met een shido en hiermee won ik de wedstrijd.’
In zijn derde wedstrijd nam hij het op tegen de Belg Ward Depelseneer. Een partij die Daan snel wist te winnen. Ook van zijn tegenstander in de volgende wedstrijd Quincy Haefkens, wist Daan door goed judo te winnen. En daarmee behaalde Daan de halve finale waarin Emiel Jaring zijn tegenstander was. ‘We begonnen allebei fel’ , aldus Daan. ‘Maar ik wist snel een score te maken: een yuko. Daarna zette hij aan om die yuko terug te halen, maar ik bleef goed door judoën. Ik kwam niet echt in gevaar en scoorde aan het eind nog een wazari.’.

Zilver
In de finale trad Daan aan tegen een sterke Canadees, Keagon Young.  Het werd een spannende wedstrijd waarin de Canadees uiteindelijk de beste bleek. Geen goud, maar zilver dus voor Daan. ‘Jammer van de verloren finale’, blikt Daan terug. ‘Maar al met al een zeer geslaagd toernooi voor mij.’