CKV

Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV)

Overal om je heen is kunst!

Als je wakker wordt, sta je op. Je kiest je kleding zorgvuldig uit en stemt kleuren op elkaar af. Misschien draag je sneakers die zijn bedacht door een ‘designer’. Als je op de fiets naar school stapt, zie je overal gebouwen en beelden. Al die dingen zijn ontworpen.

Misschien luister je muziek op spotify, speel je zelf een instrument, maak je wel eens een schilderij of speel je graag theater. Misschien kijk je wel eens naar een film…. Kortom: overal om je heen is kunst!

Antwoorden vinden en zelf doen!

Hoe die kunst eruit ziet ligt aan verschillende dingen. Wanneer is het gemaakt, waar is het gemaakt, door wie en waarom is het gemaakt? Bij CKV leer je antwoorden te vinden op deze vragen. We leren je van alles over muziek, fotografie, beeldende kunst, theater, architectuur en nog veel meer! We maken filmpjes, foto’s, vlogs, een website en bezoeken Culturele Activiteiten van Professionals (CAPS), zoals het Rijksmuseum.

Vier stappen

We onderzoeken ‘kunst en cultuur’ aan de hand van 4 stappen: verkennen, verbreden, verdiepen en verbinden. Daarbij leer je ook hoe je onderzoek moet doen en dat is superhandig voor de toekomst!

CKV is verplicht voor alle leerlingen in de 4e klas.