Berend en Jurre maken deel uit van de bouwcommissie

Dit schooljaar doen Berend Hopman en Jurre Nawijn VWO-examen. Vanaf januari 2015 maken zij namens de leerlingen deel uit van de bouwcommissie. In onderstaand interview leest u hoe Berend en Jurre de renovatie beleven.

Wat is de bouwcommissie eigenlijk?

Berend: de bouwcommissie bestaat uit totaal 8 personen: 3 docenten uit verschillende teams, een teamleider, de facilitair manager, de directeur en wij tweeën. De commissie functioneert als klankbord voor de architect en meubelinrichter. Jurre: de bouwcommissie denkt mee over de ideeën van de architect en adviseert de directie over de uit te voeren plannen.

Hoe was jullie rol in de bouwcommissie, werden jullie wel serieus genomen? 

Jurre:  zeker wel! Er werd ons echt gevraagd  wat wij vonden van ontwerp- en inrichtingsvoorstellen vanuit het perspectief van leerlingen. Berend: dat komt niet altijd overeen met ideeën van de architect of docenten, bijvoorbeeld op het gebied van inrichting. Op ons verzoek zijn er hoeken gecreëerd waar je ook even rustig kunt zitten.

De renovatie is inmiddels gestart. Hoe kijken jullie terug op het hele proces? Van architect tot definitief ontwerp?

Berend: leerzaam om van dichtbij mee te maken hoe zo’n proces verloopt. Daar komt toch wel heel veel bij kijken. Jurre: ik vond de architectenselectie het allerleukste, heel mooi om het verschil te zien tussen de ontwerpen van de diverse architecten en hun achterliggende ideeën. En het sluit ook nog een beetje aan bij mijn vervolgopleiding, landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning.

Wat wordt het mooiste of het meest verrassende in het nieuwe gebouw? Berend: de begane grond, er komt veel licht en er wordt gezorgd voor een gevoel van ruimte en openheid. Jurre: het ontwerp voor het studiecentrum bij de aula spreekt bij enorm aan, ook hier veel transparantie. En de mogelijkheden om zelfstandig of in groepsverband te werken. Eigenlijk wordt alles heel mooi. Het nieuwe lokaal dat net klaar is, ziet er ook heel mooi uit. Heel ruim en heel fris.

Berend en Jurre uitsnede