Bekende oud-leerlingen geven masterclass

Beroemde oud-leerlingen van Het Noordik geven een masterclass

Dit schooljaar viert de havo-vwo vestiging van CSG Het Noordik haar honderdjarig bestaan. Dit heugelijke feit wordt groots gevierd met een feestweek in juni 2021 en een grootse reünie voor oud-leerlingen op 20 juni 2020 ( www.100jaarnoordik.nl ). Gedurende dit gehele jaar zullen bekende oud-CLA ‘ers en oud-Noordikkers een bijdrage leveren aan de festiviteiten. Oud-leerlingen die een naam op hebben gebouwd in een bepaald vakgebied zullen komen vertellen over hun carrière en welke plaats daarin hun school heeft ingenomen.

Op woensdag 30 oktober zal Betty Wind aanwezig zijn op Het Noordik.Betty Wind is oud-leerling van het CLA. Zij is officier van justitie en heeft een belangrijke rol gespeeld in het justitieel onderzoek “Passage”. Dit onderzoek staat bekend als een van de grootste justitiële onderzoeken naar een reeks van liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Betty Wind was tevens betrokken bij de zaak “Holleeder”.  Zij zal tijdens deze bijeenkomsten ingaan op haar eigen ervaringen en vertellen over hoe het CLA voor haar een springplank is geweest voor haar carrière. De presentatie van Betty zal zijn op woensdag 30 oktober om half 2. De bijeenkomst wordt gehouden in de aula aan de Noordikslaan. Deze bijeenkomst is voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft toegankelijk.

Dinsdag 19 november om 13.30 uur komt Henk Smit vertellen over zijn tijd op Het Noordik. Hij zal nader ingaan op zijn tijd op school en wat zijn middelbare schooltijd heeft betekend voor zijn huidige carrière. Henk Smit, eigenaar van Kees Smit tuinmeubelen, is in juni 2019 verkozen tot de meest innovatieve e-commerceprofessional van Nederland. Deze prijs wordt toegekend aan professionals die de grenzen opzoeken van de online-business en hiermee aan deze branche nieuwe impulsen geven. Het is zeer bijzonder dat een jonge Almelose ondernemer nu in het rijtje naast Pieter Zwart van Coolblue staat. Voor de huidige leerlingen van Het Noordik die de Vecon Business school volgen en/of Economie in hun profiel hebben is dit een unieke gelegenheid om kennis te nemen van de ervaring en initiatieven van een illustere voorganger van hen op Het Noordik. De presentatie van Henk begint om 13.30 uur in de aula van Het Noordik aan de Noordikslaan. Uiteraard zijn ouders, ondernemers en overige belangstellenden van harte welkom. Er is de gelegenheid om vragen te stellen, interactief het gesprek aan te gaan en na de tijd is er gelegenheid om in het door leerlingen opgerichte Noordikcafé een hapje en een drankje te nuttigen. De bijeenkomsten worden gehouden in het schoolgebouw aan de Noordikslaan 68 te Almelo. Meer informatie over Kees Smit tuinmeubelen: https://www.keessmit.nl/