Anglia en Cambridge

Gateway to the world!

What are we talking about?

Anglia en Cambridge is een superleuke combinatie tussen twee uitdagende programma’s Engels: Anglia in de onderbouw en Cambridge in de bovenbouw.

Elke leerling heeft natuurlijk gewoon Engels in de les. Maar er zijn altijd leerlingen die dat niet genoeg vinden… saai, te makkelijk, of te weinig. Die leerlingen kunnen 1 uur in de week Anglia of Cambridge volgen. Dit zijn in Engeland ontwikkelde methodes om meer en uitdagender Engels aan te bieden. Anglia richt zich meer op de jongere leerlingen, terwijl Cambridge de leerlingen meer voorbereidt op vervolgopleidingen aan universiteit of hbo (waar het onderwijs vaak in het Engels is). Als je wilt, kun je ook een certificaat halen om aan te tonen dat je het niveau beheerst. De lessen zijn bovenal leerzaam, maar ook zeker gezellig.

Anglia and Cambridge for you!

Anglia en Cambridge werken met verschillende niveaus, van makkelijk tot enorm moeilijk, zodat er voor iedereen een passend traject is. Hierbij maken we alleen maar gebruik van materiaal uit Engelssprekende landen en heel veel gebruik van materiaal dat we niet uit boeken maar uit de werkelijke wereld halen: krantenknipsels, YouTube, Netflix… De iPad is natuurlijk de ideale manier om hiermee in aanraking te komen.

Anglia en Cambridge zijn toegankelijk voor leerlingen van alle niveaus (havo, vwo, en ook de th-brugklas). De enige voorwaarde is dat je supergoed in Engels bent! En natuurlijk gemotiveerd!

In England once there lived a big
And wonderfully clever pig.
To everybody it was plain
That Piggy had a massive brain.
He worked out sums inside his head,
There was no book he hadn’t read.
He knew what made an airplane fly,
He knew how engines worked and why.
He knew all this, but in the end
One question drove him round the bend:
He simply couldn’t puzzle out
What LIFE was really all about.

from ‘The Pig’

by Roald Dahl (1916 – 1990)