Activiteitenweek vwo 4: Geluk. Is dat te vinden?

Iedereen heeft iedereen een andere gevoel bij het thema welzijn en geluk. Daar gaan we deze week met de leerlingen van vwo 4 over brainstormen.

‘Wat is jouw eigen invloed op het vinden van geluk? Word je gelukkiger als je rijk bent? Kun je gelukkig zijn als je een handicap hebt? Kun je geluk voelen als het je tegen zit?’ Op deze en meer vragen en gedachten proberen we antwoorden te vinden. Sprekers uit verschillende invalshoeken proberen de leerlingen hierin meer inzichten te geven. Wij zijn  overtuigd van het leerzame karakter van deze week. Uit een positieve levensinstelling kun je levenslang je voordeel halen!

Elke dag kent een ander deel van het totale project.

Een opsomming van activiteiten:

  • Een bezoek aan Amsterdam, met een CKV grondslag.
  • Een cursus presentatietraining gegeven door een groep studenten van de faculteit onder begeleiding van dhr. Ornee.
  • Een gesprek met mensen met een handicap, zij vertellen hoe hun geluks-beleving zich verhoudt tot hun handicap.
  • Een bezoek van twee oud-rechters (dhr. Vogel en dhr. Bloebaum) die hun ervaringen delen en aangeven hoe keuzes op jeugdige leeftijd je leven drastisch kunnen beïnvloeden.
  • Oud leerlingen Marc Adriani (directeur Talpa Radio) en Michiel Veenstra(radio DJ) komen vertellen over de keuzes die zij al vroeg gemaakt hebben.
  • Workshop rolstoelbasketbal.

Zo bestaat de gehele week uit een aantal lezingen en activiteiten met verschillende invalshoeken ten aanzien van geluks-beleving. Lezingen met de thema’s Geluk en Geld, Geluk en Geloof en Geluk en gezondheid.

Naar aanleiding van elke lezing worden door de leerlingen ervaringen uitgewisseld. Op  donderdagmiddag wordt het totaal van de (gewijzigde) inzichten en ervaringen verwerkt in een PowerPoint of Prezi presentatie die vrijdag aan een docentenpanel gegeven zal worden.

Deze presentatie wordt als een dossierstuk beoordeeld met een  voldoende of onvoldoende op basis van kwaliteit,  presentatie, inhoud en werkhouding van die week.

Namens onze school wensen wij alle leerlingen uit vwo 4, en betrokken docenten een leuke en interessante week toe!

Organisator L. Klos