Expeditieonderwijs

Op de Noordikslaan bieden we je expeditieonderwijs. Twee teams van 12 leerlingen zetten zich in om concreet hulp te bieden aan mensen in ontwikkelingslanden. De teams zoeken sponsoren voor hun reis, zamelen geld in voor hun project en zij steken uiteindelijk ter plekke de handen uit de mouwen. Dit jaar gaan zij naar Cambodja en Kenia.

Expeditieteam Kenia

Team Kenia

team-expeditie-kenia

Wij zijn 12 leerlingen van CSG Het Noordik in Almelo. Wij gaan samen met 2 coaches in mei/juni 2017 ontwikkelingshulp verrichten in Kenia, een land dat dit hard nodig heeft.  Op onze Facebookpagina kunt u op de hoogte blijven van alles wat wij doen rondom de reis en om zoveel mogelijk geld op te halen.

Expeditieteam Cambodja

Team Cambodja 16/17

Hoi allemaal,

Wij zijn Annelot, Bas, Beau Maria, Daniël, Ilse, Kayleigh, Louise, Luc, Marlot, Mette, Mirthe en Stan en wij zijn Expedititieteam Cambodja 2016/2017!

img-20161211-wa0007 img-20161211-wa0008 img-20161211-wa0009 img-20161211-wa0010  img-20161211-wa0011

img-20161211-wa0012  img-20161211-wa0013  img-20161211-wa0014  img-20161211-wa0015  img-20161211-wa0016

img-20161211-wa0017 img-20161211-wa0020 img-20161211-wa0006

In 2017 gaan wij dus naar Cambodja om daar ontwikkelingswerk te verrichten. Daarvoor hebben we heel wat geld nodig. We hebben er al aardig wat acties op zitten maar we zijn nog lang niet klaar. Gelukkig zijn we allemaal ontzettend enthousiast en hebben we veel ideeën. We helpen elkaar en hebben het heel gezellig. Elke donderdag komen we bij elkaar om te overleggen over onze acties en nieuwe ideeën. Onze coaches ondersteunen ons heel goed en u kunt ons natuurlijk ook helpen!

Volg het nieuws

Op onze eigen website kunt u geld doneren, maar u kunt natuurlijk ook gewoon even een kijkje nemen want dat is zeker de moeite waard. Volg ons ook op andere social media om op de hoogte te blijven van al onze acties en om ons te volgen op onze reis naar Cambodja. Alvast heel erg bedankt voor uw steun!
Volg ons op:
Facebook
Instagram:expeditiecambodja16/17
Snapchat:expeditiecam16
mail: expeditiecambodja1617@gmail.com

Zomerschool

Stel, je bent derde- of vierdeklasser havo of vwo en je dreigt te blijven zitten omdat je voor een paar vakken onvoldoende staat. Voor de rest heb je goede cijfers en het zou zonde zijn om het hele jaar over te moeten doen. Als je volgens de rapportvergaderingen in staat bent om die twee onvoldoendes nog op te krikken, dan is er de kans om deel te nemen aan de zomerschool. Twee weken lang twee vakken bijspijkeren en wie weet ga jij dan alsnog over naar de volgende klas.

Wat is het?

De zomerschool wordt georganiseerd door Het Noordik en Het Erasmus. Docenten van beide scholen begeleiden je twee weken lang om twee vakken  te repareren. Aan het eind van die twee weken zal je een toets moeten maken. De uitslag daarvan bepaalt of je alsnog overgaat naar een volgend leerjaar.

Waar en wanneer?

De Zomerschool vindt plaats tijdens de laatste week van het lopende schooljaar en de eerste echte vakantieweek van de zomervakantie, dus van dit schooljaar van 11 juli t/m 22 juli in de Kanaalschool van Het Erasmus

Voor wie?

Leerlingen uit 3 en 4 havo, en 3 en 4 vwo die na de overgangsvergadering zijn blijven zitten, maar van wie de rapportvergadering vaststelt dat ze maximaal twee onvoldoendes kunnen ombuigen in voldoendes. In overleg met mentor en ouders bepalen we dan of je geschikt bent om mee te doen aan de zomerschool.

Werkt het?

Vorig jaar konden we 86% van de leerlingen feliciteren met hun overgangsbewijs naar het volgende jaar! En ook de leerlingen waren enthousiast. Twee reactiesi: “Doordat er zo weinig afleiding is kan ik mij beter concentreren”. Een andere leerling zei: “Er is nu tijd voor al mijn vragen. Dat vind ik fijn!”.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de coördinator zomerschool, mevrouw P. Matel: p.matel@noordik.nl

Maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage is voor alle havo-4 en vwo-4 leerlingen verplicht. Vanuit school doen leerlingen vrijwilligerswerk bij een organisatie, zij leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Een maatschappelijke stage is leerzaam en kan later goed van pas komen. Daarnaast is het belangrijk voor de samenleving.

Aan het begin van je stage is er een voorlichtingsbijeenkomst in de aula. Daar krijg je allerlei informatie en materiaal over je stage. Je gaat zelf op zoek naar een stageplek. Lukt dat niet? Dan kun je hulp vragen bij je mentor en/of stagecoördinator.

Je loopt in je vierde jaar 30 uur stage, daarnaast besteed je 10 uur aan de verwerking van je stage in je stagewerkboek. Aan het eind van de stage krijg je een eindbeoordeling door je stagebegeleider en je mentor. Zijn deze allebei positief? Dan ontvang je een origineel stagecertificaat. Is iemand negatief? Dan moet je een aanvullende opdracht op school doen.

Young Knights of the Proms

Samen met de Almelose VO-scholen Pius X College, Canisius en De Passie werken eindexamenleerlingen in het vak muziek samen met de professionals van het Orkest van het Oosten aan het project Young Knights of the Proms. Samen verzorgen zij een avondvullend programma voor koor, orkest en solisten.

Meer informatie over Young Knights of the Proms

Zomerschool

Twee vakken bijspijkeren en zo toch overgaan? Het kan bij de zomerschool!