Beachvolleyballers schitteren op NK

Wies Bekhuis, Saul Geverink en Morris Koetse namen tijdens het weekend van 15/16 juli 2017 deel aan het NK beachvolleybal. Wies werd kampioen, Saul tweede en Morris tiende in de categorie jeugd tot 17 jaar. Wat een geweldige prestatie van deze toppers!

Wies en Morris zitten in de selectie van jeugd beach Nederland, Saul traint daar regelmatig mee.

Profielwerkstukprijs voor Nienke en Mitzu

Nienke Herman (op de foto in het rood) en Mitzu Kleeman hebben de profielwerkstukprijs van Levende Talen gewonnen. Hun profielwerkstuk heette ‘Twitterende politici’ en daarin hebben ze een prachtige analyse gemaakt van de tweets van Mark Rutte, Jesse Klaver, Gert-Jan Seegers en Geert Wilders. Ze hebben de tweets van deze politici drie maanden gevolgd en vervolgens geanalyseerd hoe en waarover deze mannen twitteren.

Deze prijs van Levende Talen is een landelijke prijs voor het beste profielwerkstuk havo voor het vak Nederlands. De meiden hebben een prachtig certificaat gekregen, hun werkstuk wordt op de site van Levende Talen gepubliceerd en daarnaast hebben ze nog 100 euro gekregen.

Reporter Guus klaar voor klus

Afgelopen maandag vertrok Guus Poorterman naar Sint-Petersburg om er als junior reporter verslag te gaan doen van de finale van de FIFA Confederations Cup die aanstaande zaterdag wordt gehouden in het Zenit stadion.

Guus las destijds in het tijdschrift GOAL! een oproep om je te melden als reporter voor de Confed Cup. Guus twijfelde geen moment en werd uiteindelijk uitgekozen om verslag uit te brengen van de finalewedstrijd. Deze week zal hij de wedstrijden verslaan van de Confed Cup. Dit is een voetbaltoernooi voor landenteams dat om de vier jaar wordt georganiseerd door de FIFA. In dit toernooi strijden de kampioenen van de zes overkoepelende continentale voetbalbonden, aangevuld met de wereldkampioen en het organiserende land. Nieuw-Zeeland, Mexico, Portugal, Kameroen, Chili, Australië, Duitsland en gastland Rusland doen dit jaar mee.

We wensen Guus veel plezier tijdens dit toernooi en zijn benieuwd naar zijn verslagen!

Zeven medailles bij NK turnen eredivisie

Afgelopen weekend deden tijdens het Nederlands kampioenschap turnen in Sportpaleis Ahoy te Rotterdam maar liefst 6 turnsters mee die op Het Noordik naar school gaan.

Vier zitten op vestiging Noordikslaan (Linde Visscher, Meike Gels, Sara van Disseldorp, Astrid de Zeeuw) en 2 op de vestiging Van Renneslaan (Maud Lammertink en Marieke van Egmond). Ze hebben allemaal goed gepresteerd.

Een overzicht van de behaalde medailles:

  • Sara van Disseldorp: Brons in de meerkamp junioren en 2 keer goud toestelfinales
  • Astrid de Zeeuw: Goud in de meerkamp junioren
  • Marieke van Egmond: Zilver in de meerkamp senioren en 2 keer brons toestelfinales

Ook de turnsters Vera Jonker en Jen Tang gaan naar school op Het Noordik. Allebei hadden ze zich gekwalificeerd voor het Nederlands kampioenschap, maar door blessures konden zij helaas niet deelnemen.

Voorlichtingsavond over Zomerschool

Van 17 juli t/m 28 juli 2017 organiseert Het Noordik, in samenwerking met Het Erasmus, voor de derde keer de Zomerschool voor leerlingen uit havo/vwo 3en 4.

De Zomerschool biedt leerlingen een kans om bij maximaal twee vakken achterstanden weg te werken en onvoldoendes op te halen gedurende een korte periode aan het begin van de zomervakantie. Het is niet de bedoeling dat de Zomerschool in de plaats komt van zittenblijven; voor een bepaalde groep leerlingen blijft een schooljaar overdoen de beste optie.

Voorlichtingsavond

Voor geïnteresseerde ouders en leerlingen organiseren wij op woensdag 21 juni van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur in de Kanaalschool van Het Erasmus een voorlichtingsavond. Adres: Sluiskade Noordzijde 58, Almelo (ingang Tijhofslaan).

Meer informatie over de Zomerschool vindt u onze sitepagina: wat doen we extra

Astrid en Sara in trajectselectie EYOF 2017

Tijdens de instroomwedstrijd voor het European Youth Olympic Festival (EYOF) voor juniorenturnsters, op Hemelvaartsdag in de Maaspoort te Den Bosch, deden voor TON Almelo Maud Lammertink (Van Renneslaan), Astrid de Zeeuw en Sara van Disseldorp (beiden van de vestiging Noordikslaan) mee. Vera Jonker was ook ingeschreven voor de wedstrijd maar kon helaas niet meedoen vanwege een blessure.

Na afloop van deze wedstrijd werd door de bondscoach van de KNGU Gerben Wiersma de trajectselectie (7 junioren) bekend gemaakt voor het EYOF, dat van 23 tot en met 29 juli 2017 wordt gehouden in het Hongaarse Györ. De TON junioren Astrid de Zeeuw en Sara van Disseldorp zijn opgenomen in de trajectselectie. Uit deze trajectselectie worden uiteindelijk 3 turnsters geselecteerd die zullen afreizen naar Hongarije.

Marieke van Egmond turnde ook in Den Bosch een wedstrijd. Als eerstejaars senior werd ze knap tweede. Een goede voorbereiding op de Nederlandse Kampioenschappen die op 17 en 18 juni in Ahoy (Rotterdam) worden gehouden.

Junior reporter Guus Poorterman (HV15) verslaat eerste wedstrijd

Guus Poorterman (HV15) zal op 2 juli de FIFA Confederations Cup-finale bijwonen in Sint-Petersburg.  Hij werd door voetbalblad GOAL! geselecteerd om als daar als junior reporter aan de slag te gaan tijdens het Football For Friendship Forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 26 juni tot en met 3 juli plaatsvindt in deze Russische stad. Afgelopen zaterdag (12 mei) maakte Guus zijn eerste reportage voor GOAL! waarbij hij verslag deed van de wedstrijd Hercules Zaandam – VV Assendelft. Bij Hercules Zaandam voetbalt Ires Tania, het andere lid van Team Holland dat zal afreizen naar Sint-Petersburg.

 

Filmpjes van paasviering

Het is alweer even geleden dat de paasviering plaatsvond. Iedereen die nog even wil terugblikken kan dat doen aan de hand van de foto’s in het fotoalbum. Maar er zijn ook opnames gemaakt van de nummers die tijdens de viering werden opgevoerd.

Deze filmpjes staan nu online op youtube. Het gaat om de nummers Jericho, Schreeuw en Zeven Dingen.

Claudia (GY21) maakt winnend gedicht

Claudia Muller (GY21) maakte één van de twee winnende gedichten die de gemeente Almelo koos uit de inzendingen van zes Almelose scholen.

De winnende gedichten zullen worden voorgedragen tijdens de dodenherdenking op het Wethouder van Dronkelaarplein in Almelo.

Wandelen op de zeebodem en kerken bezoeken

Deze week maakten de leerlingen van klas twee een wandeling over de voormalige zeebodem van Schokland, midden in de Noordoostpolder. Vervolgens bezochten ze de Bovenkerk en Buitenkerk in Kampen. Deze excursie was een samenwerking tussen de secties godsdienst en aardijkskunde.