Noordikslaan, het ontdekken waard

Op de Noordikslaan dagen we je uit om op ontdekkingstocht te gaan. Op zoek naar jouw talenten. Talenten op wetenschappelijk, artistiek of sportief gebied, het maakt bij ons niet uit. De Noordikslaan is het ontdekken waard.

De Noordikslaan is de school voor havo, atheneum en gymnasium. Ga jij straks naar de brugklas th/havo of gymnasium? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Renovatie Noordikslaan

De school is dit jaar grondig gerenoveerd. Het schoolgebouw is eigentijds en klaar voor het onderwijs van de toekomst!

Lees meer over de verbouwing van de Noordikslaan

Een gebouw dat klaar is voor de toekomst

Het meer dan vijftig jaar oude schoolgebouw aan de Noordikslaan is onlangs prachtig gerenoveerd, waardoor het geschikt is voor het onderwijs van de toekomst. Het architectenbureau SeARCH realiseerde een nieuwe entree, transformeerde de kantine en ontwierp een nieuw Open Leercentrum (OLC).

Vestigingsdirecteur Gert ten Hove vertelt over de  aanleiding om het gebouw te gaan renoveren: “Leren doe je niet alleen klassikaal, maar ook in kleinere groepen of individueel. Dat is anders dan zo’n  50 jaar geleden toen de school gebouwd werd.  We wilden graag een gebouw dat past bij onze moderne manier van lesgeven. Of je nu in grote of juist kleine groepen leert en werkt, het gebouw moet daarop ingericht zijn. Ook moeten de onderwijsruimtes geschikt zijn voor de steeds verder gaande digitalisering.”

Een plek om te koesteren

Architect Bjarne Mastenbroek is oud-leerling van het CLA (het huidige Noordik). Volgens hem is een school een plek waar je vriendschappen sluit en waar je je thuis voelt. Een schoolgebouw moet bij de leerling passen; het is een plek die hij koestert. In het ontwerp heeft hij gezorgd voor meer transparantie in het gebouw en een ‘open verbinding’ tussen leerlingkantine en de aula.

Multifunctionele ruimtes

Tijdens de verbouwing zijn de volgende drie renovaties gerealiseerd. De entree  werd vernieuwd met een aantrekkelijke receptie en een mooie blikvanger: de podiumtrap die ook dient als entree naar de aula. De voormalige kantine werd omgetoverd tot een multifunctionele ruimte waar je niet alleen je boterham eet, maar waar je ook kunt recreëren en leren. Grenzend aan de aula werd een Open Leercentrum (OLC) gemaakt. Hier kunnen leerlingen werken in stilte, maar ook mediatheekfaciliteiten zijn hier beschikbaar. Als voorbereiding op het hbo en universiteit is een collegezaal gerealiseerd. Bovenbouwleerlingen kunnen op deze manier vast wennen aan lessen met grote groepen.

Ontmoeten

“De tijd van statische ruimten bestaat niet meer,” besluit Gert ten Hove. “Het nieuwe gebouw  is nu klaar voor het onderwijs van de toekomst. Maar het allerbelangrijkste is dat mensen elkaar in dit gebouw kunnen ontmoeten. Dat is hier goed gelukt.”

Nieuws